Subscribe For Free Updates!

We'll not spam mate! We promise.

9 Şubat 2013 Cumartesi

Tank Sınıfları - Ağır Tanklar




Ağır tank değerlendirmesi Fransız tankları ayrı tutularak yapılmalıdır. Zira fantastik Fransız ağır tankları diğer 3 ülke tanklarına kıyasla tamamen farklıdır. 

Şehir savaşlarının tartışmasız krallarıdır. İstisnalar olsa da en iyi zırha, en etkili toplara sahip ve oyunda en fazla bulunan tank türüdür. Maçların olmazsa olmazıdır. Kule ve ön zırhları çok sağlamdır. En hafif ağır tank yaklaşık olarak 42 tondur, en ağır orta tank kadar bir büyüklüğe sahiptir. En ağır, ağır tank ise 190 tondur. Ağır tankların hızları çok çeşitlidir, Maus için 20 km/h, ve AMX 50B için 65 km/h olabilir. Fakat genellikle orta sınıflardan yavaştırlar. Bir ağır tankın gövde zırhı maksimum 200mm'dir ve taret zırhı ise 300mm. Etkili toplar yavaş dolar ve yavaş nişan alır. Sadece tank avcıları ve KMT'ler, ağır tanklardan daha güçlü toplara sahiptir. 

Ağır tanklar saldırıda veya savunmada en önde olma zorundalığına sahip tek tanktır. Yavaş hızı nedeniyle, yeniden pozisyon alması zordur. Bu yüzden tankın kanat değiştirmesi orta ve hafif tanklara göre daha yavaştır ve önerilmez. Belli bir rota çizmeli ve ona göre hareket etmelidir. Yavaş olmalarından dolayı KMT atışlarına karşı çok korunmasızdır. Kuleleri orta sınıflara kıyasla daha yavaş döner. Bu yüzden ağır bir tank yalnız kalmamalıdır, orta ve hafif tanklar ile hareket etmelidir. 

Sağlam zırhları nedeniyle, hasar verebilmek için ya ön zırhtaki zayıf yerler bilinmeli veya kanatlardan, yandan, arkadan sıkıştırılarak ateş edilmelidir. Uzak mesafelerden kolayca vurulmazlar. Ağır tank sürücüleri kendi zayıf noktalarını bilip onları kapatmanın yollarını aramalıdır. 

Yine genel geçer bir oynanış kaidesi olmamakla birlikte ağır tank hayatta kalmalıdır. Ne çok geride ne çok önde olmalı, iyi mevzilenmeli ve rakibi etkili atışlarla bunaltmalıdır. Açık arazide asla açıkta ve haraketsiz kalmamalı, asla ve asla en önde yalnız olmamalıdır. 

Görsel olarak veya mini-haritada, ağır tanklar düz yeşil veya kırmızı 45 dereclik açıyla üçe ayrılmış eşkenar dörtgen olarak gözükürler. 

Hızlı top sürgüsü, stabilizör, havalandırma gibi ekipmanlar yüklenmelidir. 

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →